Wat is CrossFit

Wat is CrossFit?

CrossFit is een kracht- en conditieprogramma, waarbij oefeningen uit verschillende sporten gecombineerd worden.

Samen trainen in groep en onder begeleiding van één of meerdere ervaren coaches. Trainen in beperkte groep en onder begeleiding geeft een grote kans op succes. Elkaar steunen, motiveren en samen nieuwe grenzen ontdekken en verleggen. Dit alles zorgt tevens voor een goede en vriendschappelijke sfeer tijdens de trainingen.

CrossFit verhoogt je kracht, conditie, lenigheid en algemene fitheid, verlaagt het vetpercentage en laat spiermassa groeien. Het is een complete training voor je hele lichaam.

 

Greg Glassman, de oprichter van Crossfit omschrijft CrossFit als volgt : Functionele bewegingen op een constant gevarieerde manier en met een hoge intensiteit uitgevoerd.

Constant gevarieerd :

Een CrossFit workout combineert verschillende bewegingen op zoveel mogelijk verschillende manieren. Oefeningen, herhalingen, gewichten en duur van de workouts variëren van dag tot dag. Hierdoor is er veel variatie en is het resultaat van je training veel groter.

Functionele bewegingen :

Bij CrossFit vind je geen klassieke fitnesstoestellen. CrossFit gaat uit van functionele bewegingen, waarbij het hele lichaam getraind wordt, in plaats van het trainen van geïsoleerde spiergroepen. Deze bewegingen vinden we terug in het dagelijks leven: lopen, heffen, klimmen, bukken,… . Hierdoor merk je tijdens het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden al snel dat je sterker en fitter wordt.

Uitgevoerd onder hoge intensiteit :

Wil je bepaalde doelen bereiken, denk hierbij aan sterker worden, meer spieren opbouwen, meer vet verbranden, je conditie verbeteren en fitter worden, dan moet je een duidelijk signaal naar je lichaam sturen. Intensiteit in je training zorgt voor dit signaal. Hierdoor is CrossFit uiterst effectief. De intensiteit wordt afgestemd op jouw huidig niveau, waardoor je het beste uit je training haalt en je doelen sneller behaald worden.

Voor wie is CrossFit?

CrossFit is voor iedereen, jong en oud, beginner of ervaren sporter. De componenten van een training zijn voor iedereen dezelfde. De oefeningen en het gewicht waarmee je werkt worden aangepast aan je huidige kunnen. Ook het volume van de training (hoeveel je doet) wordt waar nodig aangepast zodat ieder datgene doet wat hij/zij nodig heeft. Op deze manier haalt iedereen het beste uit zijn/haar training en boek je het snelst vooruitgang.

>> Wil je graag met CrossFit kennismaken. Vraag hier een GRATIS proefles aan.